Terug naar overzicht

Van Shakespeare tot selfies: Engels is hip

23 april 2024

Uitdrukkingen met eten en drinken

‘t Is feest, ‘t is feest, ‘t is hier nog nooit zo pleasant geweest. Vandaag is het Dag van de Engelse taal. Waarom op 23 april? Omdat het de verjaardag was van ene William Shakespeare. Duik daarom mee in een smakelijke cocktail van veelzijdigheid, flexibiliteit en eigenaardigheden in de Engelse taal. Denk er zelf maar de stem van David Attenborough bij: “En hier, te midden van de uitgestrekte vlakten van de menselijke communicatie, bevindt zich een wonderbaarlijk fenomeen dat de wereld verbindt: de Engelse taal. Een taal die niet alleen een brug slaat tussen landen en culturen, maar ook een rijkdom aan nuances, eigenaardigheden en schoonheid herbergt.”

De meest gesproken (handels)taal ter wereld
In het Engels kun je met zomaar even 1,5 miljard aardklootgenoten citaten van John Cleese & co. uitwisselen. Maar ook als het wat ernstiger mag zijn, blijkt het Engels the way to go. Want het is al lange tijd de standaardtaal in het internationale bedrijfsleven. Op het land, ter zee en in de lucht … met een mondje Engels kom je een héél eind.

Invloed van Hollywood
Van de kaskrakers in de bioscoop, via de topseries op televisie tot op de grootste festivalpodia: Engels is een van de meest gehoorde talen in de entertainmentwereld. En het zal nog lang top of the bill blijven, dankzij de eenvoudige woordenschat en de massa gelijkenissen met andere talen. Zo is het Engels niet de moeilijkste taal om onder de knie te krijgen. Het is echt easy-peasy lemon squeezy! 

Leentjebuur met veel andere talen
Het Engels bevat elementen uit het Latijn, Germaans en Romaans, die door ontdekkingsreizigers en kolonisten verzameld en – met een creatieve twist – verspreid zijn. Met meer dan 750.000 woorden heeft het Engels voor elke situatie een synoniemenmatch. Daardoor is het een wel heel flexibele taal. Meteen de verklaring voor de tientallen varianten, dialecten en spellingen in alle uithoeken van de wereld.

Verandering en dubbele bodems troef
Het Engels is een levende en dynamische taal die zich blijft ontwikkelen. Tegelijk is het ook de playground voor taalcreatievelingen die smullen van figuurlijke uitdrukkingen. Maar door de vele spreekwoorden die je het best niet letterlijk neemt (zoals it’s raining cats and dogs), blijft het Engels voor niet-native speakers behoorlijk spicy.

Cheers op je vertaling!
Vertrouw op de skills van de (ver)taalatleten van ElaNzij zijn jouw Waze naar de relevantste translation van je boodschap!

ElaN Languages antwoordt altijd gebruiksklaar op uw taalvraag.
Overtuig u van onze taalservice. Of vraag meteen een vrijblijvende offerte.

We zijn verheugd dat PassworD voortaan deel uitmaakt van ElaN Languages. Ontdek nu de voordelen die ElaN Languages u biedt.

password.nl wordt elanlanguages
Open de site

We zijn verheugd dat Translavic voortaan deel uitmaakt van ElaN Languages. Ontdek nu de voordelen die ElaN Languages u biedt.

Translavic word nu Elanlanguages
Open de site