B&D — Business development

We navigate you to success …
Aanmelden
Bel ons +32 16 40 92 90

Schrijven voor het intranet of voor het web

We leven in een steeds veranderend medialandschap. Terwijl de ‘oude’ media de lezer informatie gewoon voorschotelen, kan die lezer dankzij de nieuwe media meer en meer kiezen wat hij wilt lezen of horen. Wie schrijft voor het intranet of voor het web moet rekening houden met surfgedrag, redactionele eisen en de beperkingen van het menselijk oog en brein. Zo willen surfers snel informatie opnemen, maar lezen ze toch zo’n 40 % trager dan wie een boek of krant leest.

Om in te spelen op de verwachtingen van de lezer staan een duidelijke structuur en een heldere en aantrekkelijke formulering dan ook centraal. De kenmerken van het intranet of het web worden kort belicht, om dan te ontdekken hoe de webschrijver hierop kan inspelen. De training behandelt inhoud, structuur, formulering en afwerking van teksten.

Tijdens de opleiding leert u hoe informatieve en heldere intranet- en webteksten te schrijven. U leert de belangrijkste vaardigheden om zelf aantrekkelijke teksten te schrijven, rekening houdend met de bestaande internet- of intranetarchitectuur. Bovendien maakt u kennis met de principes van “lezervriendelijk presenteren van teksten” die u toelaat informatie hapklaar te presenteren. Aandacht voor de integratie van grafische elementen is daar een onderdeel van.
Vraag uw training op maat aan